وبلاگ

روش تصفیه آب در خانه ( 10 روش )

فهرست مطالب

روش تصفیه آب در خانه به چه صورت است؟ آیا تصفیه آب در خانه قابل آشامیدن است؟ تصفیه آب در خانه به کمک تصفیه آب خانگی چطور انجام میشود؟ نوشیدن آب ناسالم می تواند منجر به مشکلات بسیاری از جمله بیماری های عفونی شود. برای جلوگیری از این مشکلات و سلامتی خود و اعضای خانواده تان باید نوشیدن آب سالم را در اولویت قرار دهید.

یک راه خوب برای اطمینان از آب آشامیدنی سالم فیلتر و تصفیه کردن آن است. امروزه برخی از افراد در خانه های خود از دستگاه های تصفیه آب استفاده می کنند. می‌توانید از بطری‌های آب معدنی که شرکت‌ها قبلاً تصفیه کرده‌اند استفاده کنید یا خودتان آن‌ها را تصفیه کنید.

تصفیه آب در خانه و به طور طبیعی یکی از روش هایی است که می توانید در نظر بگیرید. در این مقاله به روش های تصفیه آب در خانه و تصفیه آب طبیعی می پردازیم که می توانید در سفر یا طبیعت از آنها استفاده کنید. توجه داشته باشید که بین آب تصفیه شده و آب معدنی تفاوت وجود دارد و این روش ها برای زمانی است که آب معدنی در دسترس نباشد.

 

تصفیه آب در خانه

روش‌های تصفیه‌ ای که خودتان انجام دهید بهترین راه برای تصفیه آب است زیرا به شما امکان می‌دهد از آب نسبتا سالم در همه جا اطمینان حاصل کنید. به طور کلی، تصفیه آب به محیط، بودجه شما و میزان تلاش و هزینه ای که می خواهید سرمایه گذاری کنید بستگی دارد.

می توانید فیلترهای نسبتاً کوچک آب را در بسیاری از فروشگاه های مرتبط تهیه کنید. بسیاری از این فیلترها جعبه ای شکل هستند و مستقیماً به شیر آشپزخانه شما متصل می شوند. همچنین می توانید از تعدادی روش دیگر برای فیلتر، ضد عفونی و تصفیه آب استفاده کنید.

این روش ها در نوع خود روش های مفید و کارآمدی هستند. در زیر به برخی از این روش ها اشاره می کنیم. مهم ترین عامل حذف نیترات از آب است، زیرا خطرات و مضرات نیترات های موجود در آب در دراز مدت به مقدار زیاد بسیار مضر است.

تصفیه آب در خانه

دستگاه آب شیرین کن یا تصفیه آب خانگی چیست؟

وقتی صحبت از بهترین دستگاه تصفیه آب شیرین کن خانگی می شود، برخی تصور می کنند این دستگاه تخصصی برای شیرین سازی آب دریا یا نمک زدایی آب شور در برخی شهرهای خاص که آب شیرین ندارند، می باشد. اگرچه این وسایل زمانی فقط در شهرهای قم و کاشان و سایر شهرهای متصل به آب شور استفاده می شد. اما امروزه در اکثر شهرها استفاده از دستگاه آب شیرین کن یا دستگاه تصفیه آب در منازل ضروری است.

همانطور که از نام آن پیداست، دستگاه تصفیه آب خانگی بر خلاف دستگاه تصفیه آب صنعتی در محیط خانه قابل استفاده است. فضای زیادی را اشغال نمی کند و می تواند تصفیه آب را به روشی دقیق و حتی حرفه ای تر از وسایل بزرگ صنعتی انجام دهد.

این دستگاه ها از قطعات و اجزای مختلفی تشکیل شده اند تا بتوانند آلودگی آب، آب مضر و بد طعم را از بین ببرند و آب تمیز، شفاف و با کیفیت را در اختیار کاربر قرار دهند. خوشبختانه این نوع دستگاه تصفیه آب هم در منزل و هم در شرکت ها و کارخانجات قابل استفاده بوده و هزینه های زیادی را به مجموعه ها تحمیل نمی کند.

ویژگی مهم دستگاه تصفیه آب خانگی این است که می توان آن را با توجه به شرایط آب در هر منطقه تنظیم کرد. یعنی اگر قرار باشد تصفیه آب خانگی در روستا انجام شود که آب ورودی به منازل از نظر املاح شرایط خاصی دارد، می توان به طور دقیق آن را تنظیم کرد. همچنین ممکن است برای شهرهای مختلف به دلیل شرایط خاص، تنظیمات دستگاه تصفیه آب خانگی متفاوت باشد.

 

انواع دستگاه تصفیه آب خانگی

آب مصرفی که به لوله کشی منازل سرازیر می شود با یک یا چند روش مختلف در دستگاه های مختلف تصفیه پیشرفته تصفیه شده و در دسترس عموم قرار می گیرد. روش تصفیه آب اسمز معکوس، اولترافیلتراسیون، دستگاه تصفیه آب با اشعه ماوراء بنفش (UV)، روش تصفیه مکانیکی آب، تصفیه آب تبادلی (IX)، تصفیه آب فعال، استفاده از کربن فعال، روش یونیزاسیون و تقطیر چند نوع دستگاه تصفیه آب قبل از رسیدن شیر آب خانگی است.

اکنون برای نوشیدن آب تصفیه شده تمیز، دستگاه های تصفیه کوچکی در منازل نصب می شود. از انواع دستگاه های تصفیه آب خانگی می توان به دستگاه های تصفیه آب خانگی RO، دستگاه های تصفیه آب سرشیری، سینک، سر ستون، دستگاه های ورودی آب ساختمان، یونیزه کننده های قلیایی سه مرحله ای، شش مرحله ای و هفت مرحله ای اشاره کرد.

 

انواع روش های تصفیه آب

در زمینه تصفیه آب انواع مختلفی از دستگاه های تصفیه آب خانگی با سیستم های تصفیه آب مختلف وجود دارد. هر کدام از این روش های تصفیه آب دارای مزایا و معایبی هستند. برخی از آنها در حذف برخی از آلاینده ها مفید هستند و نمی توانند آلاینده های دیگر را حذف کنند.

با افزایش تعداد آلاینده ها در آب و آسیب هایی که این آلودگی ها به بدن وارد می کنند، شناخت بهترین سیستم های تصفیه آب ضروری است. از بین انواع دستگاه های تصفیه آب خانگی و نیمه صنعتی در مقیاس های مختلف، بهتر است با قابلیت های هر یک از آنها آشنا شوید.

انواع روش های تصفیه آب

روش تصفیه آب موثر و آسان برای آشامیدن در خانه

سالانه بیش از 10000 نفر به دلیل مصرف آب آلوده جان خود را از دست می دهند. نیازی به تاکید بیشتر نیست که چرا هر خانه ای به دستگاه تصفیه آب نیاز دارد. هر کشوری تمام تلاش خود را می کند تا آب آشامیدنی سالم و سالم را تضمین کند.

ما همچنین مسئولیت داریم که خانه و محل کارمان یک دستگاه تصفیه آب خوب برای اطمینان از آب سالم و تمیز داشته باشد. اکثر مردم برای نیازهای آب آشامیدنی خود به فیلتر غشایی یا تصفیه آب UV اعتماد می کنند، اما جایگزین های دیگری نیز وجود دارد که می توانید امتحان کنید. در اینجا برخی از موثرترین روش های تصفیه آب که در طول سال ها مورد استفاده قرار گرفته اند، آورده شده است

  • جوشاندن
  •  دستگاه تصفیه آب خانگی
  • فرآیند اسمزمعکوس برای روش تصفیه آب
  • کلرزنی آب
  • روش تقطیر
  • افزودن ید برای تصفیه آب
  • تصفیه خورشیدی
  •  روش تصفیه آب با ظروف سفالی
  • نمک زدایی برای تصفیه آب
  • روش تصفیه آب با اشعه ماورای بنفش

روش تصفیه آب یکی از موضوعاتی است که هر فرد باید در مورد سلامت خود و خانواده اش بداند. این روش ها بسیار ساده هستند و می توانند آب سالم و بدون آلودگی را در اختیار شما قرار دهند.

 

معرفی چند نوع سیستم تصفیه آب

با توجه به اهمیت نصب دستگاه تصفیه آب، دانستن بهترین سیستم تصفیه آب برای هر خانواده ای ضروری است. انواع دستگاه تصفیه آب خانگی با بهترین برندهای دستگاه تصفیه آب در بازار ایران موجود می باشد. به عنوان یک مصرف کننده، دانستن بهترین انتخاب برای خرید دستگاه تصفیه آب برای خانه ضروری است.

 

  •  روش اسمز معکوس Reverse Osmosis (RO)

سیستم تصفیه آب اسمز معکوس یکی از بهترین روش های تصفیه آب است. دستگاه های تصفیه آب در ایران به خصوص دستگاه تصفیه آب ایرانی از این سیستم تصفیه آب استفاده می کنند. دستگاه هایی که با این سیستم آب را تصفیه می کنند معمولا با فیلتر تصفیه آب غشای اسمز معکوس همراه هستند. این سیستم آلاینده های معدنی و آلی را از آب حذف می کند و بهترین کیفیت آب را در اختیار مصرف کننده قرار می دهد.

غشای اسمز معکوس توانایی حذف بیشتر مواد شیمیایی و آلاینده های موجود در آب را دارد. موادی که این سیستم نمی تواند آنها را حذف کند عبارتند از ترکیبات آلی فرار محلول در آب، برخی آفت کش ها و حلال ها و کلر موجود در آب.

فیلتر غشایی در برابر کلر آسیب پذیر است. یعنی اگر کلر به آن برسد می تواند به غشای نازک آن آسیب برساند. به همین دلیل است که دستگاه های تصفیه آب اسمز معکوس معمولاً از چندین فیلتر کربن فعال قبل از رسیدن آب به غشا استفاده می کنند.

 

  •  دستگاه تصفیه آب اولترافیلتراسیون Ultrafiltration (UF)

سیستم اولترافیلتراسیون آب یکی از انواع دستگاه های تصفیه آب است. مهمترین مرحله این سیستم تصفیه آب، فیلتر UF است. این فیلتر از سوراخ های بسیار کوچکی تشکیل شده است. منافذ اولترافیلتراسیون 0.01 تا 0.02 میکرون است.

این سوراخ های ریز در غشای فیلتر UF امکان حذف آلودگی های موجود در آب را فراهم می کند. همچنین به مواد معدنی موجود در آب اجازه می دهد در آب باقی بمانند. این غشای نیمه تراوا از الیاف توخالی با منافذ بین 0.01 تا 0.5 میکرون ساخته شده است.

از آنجایی که فیلتر UF اولترافیلتراسیون نمی تواند مقدار زیادی از مواد جامد محلول در آب را حذف کند، این سیستم تصفیه آب برای مناطق دارای آب سخت و TDS بالا مناسب نیست.

یکی از مزایای سیستم تصفیه آب اولترافیلتراسیون نسبت به روش اسمز معکوس این است که UF نیازی به پیش تصفیه آب ندارد. همانطور که در قسمت اسمز معکوس گفته شد، چون فیلتر غشایی اسمز معکوس در اثر کلر آسیب می بیند، لازم است قبل از غشا از فیلترهای کربن فعال استفاده شود. اما روش اولترافیلتراسیون تصفیه آب قابلیت حذف کلر را نیز دارد.

اما طبیعی است که برای بهبود کیفیت آب تصفیه شده از فیلترهای دیگری غیر از فیلتر UF استفاده می شود. فیلترهایی مانند کربن فعال، فیلترهای فیبر مرحله 1 و گاهی اوقات فیلترهای غشایی اسمز معکوس. کاربردهای صنعتی و بازیافت فاضلاب از دیگر شرایطی است که در آن از فناوری اولترافیلتراسیون استفاده می شود.

 دستگاه تصفیه آب اولترافیلتراسیون Ultrafiltration (UF)

  • دستگاه تصفیه آب مکانیکی Mechanical

در یک جمله و به طور خلاصه می توان گفت که روش مکانیکی برای حذف آلاینده های فیزیکی در آب مناسب است. روش مکانیکی بیشتر به عنوان فیلتر اولیه برای سایر سیستم های تصفیه آب استفاده می شود. روش مکانیکی تصفیه آب به طور کلی در انواع دستگاه های تصفیه آب خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی استفاده می شود.

روش مکانیکی تصفیه آب برای حذف آلاینده های بزرگ مانند گل و لای، ماسه، ماسه و زنگ لوله که وارد آب شده اند بسیار مناسب است. آنها معمولا از یک روش مکانیکی با استفاده از فیلتر فیبر استفاده می کنند. فیلتر فیبر از الیاف پلی پروپیلن ذوب شده ساخته شده است. اندازه منافذ فیلتر فیبر PP معمولاً بین 1 تا 100 میکرون است. با توجه به شرایط، می توانید یک فیلتر پلی پروپیلن با اندازه منافذ مورد نیاز را انتخاب کنید.

معمولا در انواع دستگاه های تصفیه آب خانگی این فیلتر با سایز 5 میکرون یا 1 میکرون انتخاب می شود. فیلتر الیافی که از روش مکانیکی تصفیه آب استفاده می کند، معمولاً در مرحله 1 دستگاه تصفیه آب خانگی یا نیمه صنعتی نصب می شود.

دلیل استفاده از روش مکانیکی در ابتدای سیستم تصفیه آب اسمز معکوس یا اولترافیلتراسیون این است که فیلتر الیافی از ورود مواد درشت به فیلترهای کربنی و غشایی جلوگیری می کند. این کار از بسته شدن سایر فیلترها جلوگیری می کند. علاوه بر این، فیلترهای باقی مانده عمر طولانی تری دارند.

یکی دیگر از کاربردهای روش تصفیه مکانیکی آب، استفاده از آن در آکواریوم است. این فیلتر بقایای غذا و گیاهان موجود در آکواریوم را جذب می کند. اما به دلیل بزرگتر بودن دهانه، باکتری های مفید برای ماهی را از بین نمی برد.

 

  •  دستگاه تصفیه آب با اشعه فرابنفش Ultraviolet (UV)

اساساً از فناوری ماوراء بنفش در فرآیند تصفیه آب برای از بین بردن میکروارگانیسم ها استفاده می شود. این مواد شامل تک یاخته ها، ویروس ها، باکتری ها و کیست ها هستند که می توانند از آب باران، حوضچه ها و چاه های خصوصی وارد آب آشامیدنی شوند.

اشعه ماوراء بنفش با استفاده از لامپ UV 99.99 درصد از آلاینده های میکروبیولوژیکی آب را از بین می برد. فیلتر UV تمامی میکروارگانیسم های ذکر شده و بیماری زا را از بین می برد.

یک سیستم تصفیه آب UV که از اشعه ماوراء بنفش برای تصفیه آب استفاده می کند، به تنهایی نمی تواند کیفیت آب مورد نیاز برای نوشیدن را برای شما فراهم کند. این سیستم معمولاً به عنوان فیلتر اضافی در سیستم تصفیه آب اسمز معکوس استفاده می شود.

 

  • روش تصفیه آب با کربن اکتیو Activated Carbon

روش تصفیه آب با کربن فعال یکی از پرکاربردترین روش های تصفیه آب است. کربن در انواع دستگاه های تصفیه آب خانگی و نیمه صنعتی کاربرد دارد. کربن فعال می تواند سموم و مواد شیمیایی را از آب به ویژه کلر حذف کند و آب با کیفیت بالا را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد.

کربن فعال زمانی ایجاد می شود که مواد آلی با محتوای کربن بالا مانند زغال سنگ و چوب یا پوسته نارگیل به گونه ای گرم شوند که تبدیل به زغال چوب شوند. سپس ماده زغال‌مانند به‌دست‌آمده به‌گونه‌ای اصلاح می‌شود که به یک ماده متخلخل تبدیل می‌شود و استفاده از آن می‌تواند سموم موجود در آب را از بین ببرد.

 

  •  تصفیه آب با تبادل یونی Ion Exchange (IX)

تبادل یونی فرآیندی است که برای حذف یون های ناخواسته محلول در آب و جایگزینی آنها با یون های دیگر با همان بار الکتریکی استفاده می شود. دو نوع روش تبادل یونی وجود دارد. اول، تبادل یونی کاتیونی، که برای یون های دارای بار مثبت استفاده می شود. دوم، تبادل یون-آنیون، که برای بارهای الکتریکی منفی استفاده می شود.

در تمام انواع تصفیه خانه ها، معمولا از دو فرآیند تبادل یونی برای تصفیه و یون زدایی آب استفاده می شود، مانند حذف مواد معدنی، جذب اسید و حذف فلزات سنگین، روش تبادل یونی برای حذف مواد رادیواکتیو در آب و همچنین کاهش سختی آب استفاده می شود.

 تصفیه آب با تبادل یونی Ion Exchange (IX)

  • تصفیه آب با آلومینای فعال Activated Alumina

آلومینا فعال فیلتری است که برای تصفیه آب استفاده می شود. این ماده از اکسید آلومینیوم متخلخل (بوکسیت) ساخته شده و خاصیت جذب بالایی دارد. آلومینا فعال به طور ویژه برای حذف فلوراید، آرسنیک، سلنیوم و تالیم از آب طراحی شده است. به ویژه برای مناطقی که آب لوله کشی فلوراید زیادی دارد استفاده می شود.

هنگامی که آب لوله کشی از میان فیلتر آلومینا که از گرانول های آلومینا فعال تشکیل شده است عبور می کند، فلوراید موجود در آب روی سطح آلومینا فعال شده جذب می شود. مقدار فلوراید جذب شده در فیلتر آلومینا نیز به سطح تماس و زمان تماس آب با آلومینا فعال بستگی دارد.

 

  •  تصفیه آب با روش یونیزاسیون Ionization

یونیزاسیون آب یک روش تصفیه آب است که به عنوان یونیزه کننده قلیایی نیز شناخته می شود. این روش بر اساس جداسازی مولکول های آب برای به دست آوردن آب قلیایی یونیزه و همچنین آب اسیدی یونیزه شده برای مصارف خارجی استفاده می شود.

آب یونیزه قلیایی برای آشامیدن و آب یونیزه اسیدی برای اهدافی مانند ضدعفونی و تمیز کردن استفاده می شود. یونیزه کننده های آب همچنین به شما این امکان را می دهند که سطح pH آب را تنظیم کنید. این تنظیم سطح pH آب مورد نظر از 3 تا 12 است.

 

  • روش تقطیر در تصفیه آب Distillation

تقطیر روشی برای تصفیه آب است که از زمان های قدیم مورد استفاده قرار می گرفته است. درست است که از این روش به اندازه سایر سیستم های تصفیه آب در انواع دستگاه های تصفیه آب استفاده نمی شود. اما هنوز هم تأثیر خود را دارد.

 

نکته نهایی در مورد روش تصفیه آب در خانه

به طور کلی اگر بخواهیم خلاصه ای از موارد فوق داشته باشیم باید بگوییم که سیستم و روش تصفیه آب اسمز معکوس رایج ترین روش در دستگاه های تصفیه آب خانگی است که در حال حاضر بسیار پرطرفدار است. با توجه به کیفیت بسیار بالایی که با استفاده از این سیستم حاصل می شود، قیمت آن نیز بالاتر است.

سیستم بعدی که استفاده می شود سیستم اولترافیلتراسیون برای تصفیه آب است. این سیستم بیشتر در دستگاه های نیمه صنعتی کاربرد دارد. این سیستم از دقت کمتری نسبت به اسمز معکوس برخوردار است، بنابراین می توان آن را روش ارزان تری در نظر گرفت. نانوفیلتراسیون روش دیگری است که در دستگاه های تصفیه آب صنعتی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

محصولات برتر

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من